"Вибачте, що щойно двічі переїхала ваша мова машиною", – так пожартував Вігго Мортенсен, зірка "Володаря кілець", коли звернувся до глядачів українською мовою під час кінофестивалю в Чернівцях.

Довгоочікуваним відео із цим моментом поділилася українка в Instagrаm.

Ініціатива заговорити українською належала самому Мортенсену. Незважаючи на те, що він не знає мови і говорив з акцентом, його спробу зустріли оплески. Відео з емоційною промовою актора опублікувала у Instagram глядачка на ім'я Марина.

Вігго Мортенсен

"Пробачте, що тільки що двічі переїхав вашу мову машиною. І на більш серйозній ноті, я теж гордий бути тут, оскільки це Україна. І це велика, незалежна, сильна нація, і вона повинна залишатися такою", – сказав Мортенсен, зачитавши цю частину своєї мови з заздалегідь підготовленого аркуша.

Популярні новини зараз

Термінова новина для водіїв: що зміниться після 10 липня

Терміново змінюємо пенсійне посвідчення: у ПФУ розповіли українцям про важливий процес

Українці залишаться без пенсій, і не важливо – працювали вони, чи ні

Власники квартир та будинків отримають космічні штрафи, якщо не встигнуть до 1 липня – що треба зробити

Показати ще

Пізніше, в жартівливому тоні, він вибачився за свій акцент, але його емоції явно говорили про те, як сильно надихнула ця подія.

На презентації свого вестерну "Мертві не завдають болю" у Чернівцях, Вігго, який з початку повномасштабного вторгнення росії активно підтримував Україну та допомагав українцям за кордоном, наголосив на важливості свідомої позиції.

Я не зробив нічого незвичайного просто був небайдужим. Для мене велика честь чути слова подяки від українців та перебувати на цьому фестивалі", – сказав актор.

"Дякую, що запросили наш фільм на ваш фестиваль. Це велика честь бути тут і ділиться нашою історією з усіма вами", додав він українською мовою.

Нагадаємо, А рагорн з нами: відомий актор із "Володаря кілець" засудив російського диктатора

Раніше ми писали про те, що нова епічна сага "Володар кілець" у розробці: Голлум - у головній ролі

Крім того, Знай.ua повідомляв, Ф родо і Сем з "Володаря кілець" з'явилися в Baldur's Gate 3: на геймерів чекає подарунок