З моменту повномасштабного вторгнення травень цього року для всіх українців мабуть був найважчим періодом через постійні обстріли. Росіяни майже кожної ночі атакують нашу країни ракетами та дронами.

Зруйноване майно, скріншот: YouTube

Нажаль трапляються випадки, коли блогери з великою аудиторію роблять необдумані вчинки, як наприклад знімають та викладають у мережу контент який може допомогти ворогу коригувати свої удари.

Нещодавно гучний скандал спіткав блогерку Анну Алхім, аудиторію якої складають також і росіяни. Дівчина опублікувала Instastories в якій начебто дівчина хотіла допомогти військовим. Анна не просто попрохала про допомогу, а вказала назви лікарень які повінстю заповнені військовими. За такий вчинок дівчину назвали "коригувальницею росії". Втім трохи згодом інформацію про те, що дівчина винна спростували.

Лікарня в Дніпрі після удару російської ракети. Фото з відкритих джерел


У Повітряних силах ЗСУ прокоментували, чи можуть блогери своїми постами у соцмережах провокувати та коригувати ракетні удари росії по Україні.

Популярні новини зараз

Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку"

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Коментуючи скандал, що розгорівся у мережі після ракетної атаки РФ на Дніпро 26 травня, спікер ПС ЗСУ Юрій Ігнат підкреслив, що всім слід бути максимально обережними і обачними, публікуючи ту чи іншу інформацію

"Безумовно, в Росії є армія Інформаційних військ. Зібрана з різних майданчиків, Telegram-каналів інформація може бути узагальнена. З цього можуть зробити певні висновки", - зазначив він.

Зруйноване майно, скріншот: YouTube

За словами Ігната, росіяни відстежують у мережі інтернет все, навіть коментарі під різними повідомленнями у соцмережах, і вони в тому числі здатні спровокувати ракетний удар.

Раніше портал Знай повідомляв, скандальна Софія Стужук довела, що їй начхати на вбивства українців: "Це мій вибір"

Також наш портал інформував, після публікацї скандальної блогерки Анни Алхім у шпиталь Дніпра прилетіла ракета