Жан Беленюк, народний депутат України від Партії «Слуга народу» та олімпійський чемпіон у греко-римській боротьбі, поділився планами на свою золоту медаль. Про це він написав на особистій сторінці в соцмережі Instagram.

"Друзі, хочу зробити добру справу! Дуже багато хто вже зробив фото з моєю золотою медаллю, яку я привіз з Токіо», - розповів він.

Беленюк пояснив, що має намір виставити медаль на аукціон, а гроші, отримані за неї, пустити на благодійність.

Скрін, відео YouTube Беленюк

"Вона-честь і гордість нашої країни і вдячний Богу і команді, що саме мені пощастило привезти єдину золоту медаль для України!

Популярні новини зараз

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Показати ще

Але ще я хочу зробити так, щоб ця медаль принесла користь, а не просто лежала на полиці. Думаю, провести аукціон і продати її, а всі виручені гроші передати на благодійну допомогу хворим дітям!», - додав спортсмен.

Він також попросив підтримки у своїх читачів, і запитав їх думки з цього приводу.

"Думаю, що та людина, яка її купить - поверне її Вам», «це дуже хороший вчинок, я пишаюся вашим рішенням», - підтримали його прихильники.

Але інші вважають, що медаль продавати не обов'язково – можна знайти інші джерела допомоги для дітей.

Жан Беленюк, фото з instagram

"Краще просто зробити фонд і зібрати гроші. А це твоя кров і Піт за довгі роки!", "Не варто. Медаль Ця на все життя. Ти її виборов у чесній боротьбі. Є безліч інших способів зібрати гроші на благодійність...", - пишуть шанувальники Беленюка.

Раніше ми писали про те, що Жан Беленюк згадав, чого йому коштував гопак після травми на Олімпіаді в Токіо: "Мене вигнали"

Нагадаємо, що український переможець Олімпіади - 2020 в Токіо Жан Беленюк розповів про серйозну травму, яку отримав за три тижні: виступав з знеболюючими

Як повідомляв Знай.uа, Олімпійські ігри - 2020 в Токіо: на якому місці Україна, хто понесе прапор, і хто став лідером в медальному заліку