У вересні 2022 року зникли дві молоді бразилійки, і почалися відчайдушні пошуки їхніх сімей та ФБР по всій Америці. З'ясувалося, що вони мешкали з Кет Торрес, впливовою особистістю в Instagram. Тепер Торреса засуджено до восьми років в'язниці за торгівлю людьми та тримання жінок у рабстві.

Як колишня модель, яка з'являлася на вечірках з Леонардо Ді Капріо та прикрашала обкладинки міжнародних журналів, перейшла до догляду за своїми послідовниками та залучення їх до сексуальної експлуатації?

Ана, одна з жертв, розповіла ВВС, що була під враженням від успішного образу Торрес і вважала, що вона подолала безліч труднощів, щоб досягти свого становища в суспільстві. Але згодом з'ясувалося, що це було брехнею.

Торрес створила образ успішної та духовно розвиненої особистості, збиралася із зірками Голлівуду та давала інтерв'ю авторитетним бразильським ЗМІ. Оздоровчий сайт та підписка на послуги Кет Торрес обіцяли клієнтам безліч благ: любов, гроші та зміцнення самооцінки.

Вона пропонувала відеоролики з порадами по стосункам, здоров'ю, успіху в бізнесі та духовності, включаючи гіпноз, медитацію та тренування. За додаткові гроші клієнти могли отримати особисті консультації від Торреса, де вона обіцяла вирішити будь-які їхні проблеми.

Популярні новини зараз

Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу

Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців

Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили

Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити

Показати ще

Однак реальність була іншою: вона вживала галюциногенні наркотики, займалася торгівлею своїми передплатниками та пропонувала послуги самодопомоги за високі гроші.

Коли 2019 року Торрес запропонувала Ані працювати помічницею вдома в Нью-Йорку за оплату близько 2000 доларів на місяць, вона погодилася. Вона була студенткою дієтології у Бостоні, але її життя змінилося, коли вона приїхала.

Будинок був занедбаний і брудний, Ані потрібно було дбати про Торрес, виконуючи безліч завдань, від прибирання до приготування їжі, при цьому вона могла спати лише кілька годин на покритому котячою сечею дивані.

BBC з'ясували, що Торрес намагалася вмовити ще як мінімум чотирьох жінок переїхати до неї, але вони відмовилися, злякавшись наслідків та травм.

Торрес також умовила 14-річну Летисію переїхати до США під приводом програми помічниці з господарства. Летісія кинула навчання, щоб жити та працювати у Торрес. Інша дівчина, Сол, опинившись бездомною і погодилася переїхати до Торреса, щоб працювати тарологом та йога-інструктором. Але обидві жінки швидко зрозуміли, що реальність дуже відрізняється від обіцяного життя.

Дівчина Дезірре розповіла, що за кілька тижнів Торрес змусила її працювати у стриптиз-клубі, погрожуючи, що якщо вона не підкориться, їй доведеться повернути всі гроші.

У особняку Торрес були суворі правила: жінкам заборонялося розмовляти один з одним, потрібен був дозвіл на вихід з кімнати, навіть для походу в туалет, і вони мали здавати всі зароблені гроші. Сол зрозуміла, що їй треба втекти, коли почула, що Торрес хоче покарати іншу жінку, відправивши її працювати повією до Бразилії.

Сол вдалося втекти за допомогою колишнього хлопця.

Чоловік Торрес регулярно показував зброю в Instagram, що лякало жінок, що залишилися. У Техасі проституція заборонена, і Торрес погрожувала Дезіррі, що повідомить про неї поліцію, якщо вона захоче припинити роботу.

Ана та інші колишні клієнтки почали звертатися до різних правоохоронних органів, включаючи ФБР, щоб домогтися арешту Торрес. П'ять місяців тому і Ана, і Сол заявили про Торреса в поліцію США, але їх не сприйняли всерйоз. На відео, записаному на той час, Ана каже:

"Ця людина дуже небезпечна, і вона вже погрожувала мене вбити".

Потім знайшли анкети зниклих жінок на сайтах ескорту та проституції, що підтвердило підозри у сексуальній експлуатації. Злякавшись уваги ЗМІ, Торрес та жінки поїхали більш ніж на 2000 миль з Техасу до Мен. У лякаючих відео в Instagram Дезірре та Летісія заперечували, що їх тримають у полоні, і просили людей припинити їх шукати.

Детектив Дет Давол розповів, що торгівля людьми частіше відбувається тими, кому жертви довіряють. До грудня 2022 року обидві жінки благополучно повернулися до Бразилії. Давол зазначив, що торгівля людьми зростає, і соціальні мережі допомагають злочинцям знаходити та залучати жертв.

Під час інтерв'ю у в'язниці Торрес наполягала на своїй невинності, заперечуючи, що будь-коли змушувала когось до секс-роботи. Вона сміялася, коли чула свідчення проти себе, і казала:

"Ви вибираєте, у що вірити. Я можу сказати, що я Ісус, і ви можете побачити Ісуса або диявола. Це ваш вибір".

У січні 2023 року бразильський суддя засудив Торрес до восьми років в'язниці за торгівлю людьми та рабство Дезірре. Більше 20 жінок заявили, що Торрес їх обдурила або експлуатувала, і багато хто з них досі проходить психіатричну терапію, щоб оговтатися від пережитого.

Кеті Перрі подала до суду на 84-річного ветерана війни: хоче "обібрати до нитки" діда з деменцією

Борець за природу та просто скромний мільйонер: куди інвестує Леонардо Ді Капріо і як він змінює світ уже зараз

Крім того, Знай.ua повідомляв, виробники духів використовують дітей, щоб збирати жасмин задарма: "Люди тут нічого не стоять"