Фільм "Юрик" розповідає про скитання хлопчика 11 років в умовах повномасштабної війни у Маріуполі.

Автори цього фільму видалили його з відеоплатформ після потужної хвилі скарг споживачів, адже кадри про Маріуполь значно викривлені, за словами очевидців. На своїй сторінці Інстаграм, автори принесли свої вибачення та визнали помилку.

Пост вибачення. Фото: скрін Інстаграм

Автори фільму обіцяють перезняти цей фільм без згадок про Маріуполь та з виключенням назви місії евакуацію, що не відповідало дійсності. Ба більше, компанія публічно вибачилася і перед жителям міста Маріуполя, та всім, хто захищав та рятував людей під час цих страшних подій.

За словами авторів, художня стрічка повинна мати документальний підтекст, та підкреслювання реальних масштабів трагедії з виключенням організацій, які проводили евакуацію.

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Показати ще

Після прем’єри, яка відбулася 24 серпня, у мережі пройшло масове обурення. Громадяни, які виїхали з Маріуполя були відверто шоковані тими фактами, які були висвітлені у фільмі. Наприклад, було показано що хлопчик телефонує рідним у Європу.

Фільм про маріупольців "Юрик". Фото скріншот з Youtube

Насправді ж, в той період мобільного зв’язку у Маріуполі не було. Так не було і світла, а у фільмі показується, що лунає сирена. За свідченнями очевидців, сирени там взагалі не було чути ніколи. З міста начебто, проводилася евакуація організована ОБСЄ. В реальності ще 7 березня компанія разом зі своїми співробітниками виїхала за кордон. Всі евакуації були організовані жителями самостійно і для багатьох стали останніми – їх розстріляли окупанти.

Нагадаємо, портал Знай інформував, "Піар на крові": чому українці обурені новим фільмом "Юрик"

Раніше на порталі Знай повідомлялося, військові "м'ясо" та геноцид від влади: блогерка Тетяна Коряк зганьбилася цинічними заявами

Також наш портал інформував, мокренька дочка Олени Кравець з "Квартал 95" Маша похвалилася своїм "принцем": літо минуло на ура