Актриса, гумористка та ведуча Клара Новікова народилася 1946 року в Києві. Проте відбутися як "зірка" змогла в Росії.

Очевидно, "на подяку" за це 76-річна українська єврейка вирішила геть-чисто забути про свою батьківщину і засліпнути в підтримці володимира путіна, розповідаючи про Україну всякі небіліці.

Клара Новікова, фото: Знай.ua

В одному зі своїх інтерв'ю Клара Борисівна поділилася тим, що не вважає себе українкою, назвавши "єврейкою без домішок". Хоча незважаючи на це, вона відповіла, що почала розмовляти українською мовою, хоч ніколи цього не робила, незважаючи на те, що знала мову.

"Це щасливий заміс. Я обожнюю російський театр, російську класику. Але я можу читати вірші Шевченка, Лесі Українки. Я знаю дуже добре творчість Шолом Алейхема, я знаю, що таке Бабель. Культури проникають одна в одну. Перший спектакль, який я в життя побачила - "У неділю рано зілля копала", я не вчила української мови, але я все розуміла... Мій борщ абсолютно український, полтавський".

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Показати ще

Клара Новикова, фото: Знай.uа

На запитання, чому вона обрала росію, а не Україну, Клара відповіла, що це росія її обрала. Адже від початку вона не могла жити без Києва, без каштанів, без критого київського ринку.

Ведучий навела приклад Софії Ротару, яка залишилася в Україні, хоча її визнають і у путіна. Новікова дає на це свою відповідь:

"Ну, вона там зірка номер 1. Вона все одно приїжджає сюди зніматися в "Вогниках". Вона тут робила собі ім'я, хоч і несла культуру закарпаття".

Софія Ротару, фото: вільне джерело

Клара була свідком подій на Майдані у 2014 році і він їй не подобався.

"Я бачила людей з прапорами. Вони спускалися у підземний перехід. Я відчинила вікно і запитала чи вони за гроші йдуть, вони відповіли, що так. За 30 гривень, за 50 гривень. Мені не подобалося те, до чого закликали. Мені було страшно , що зміниться наші відносини. Там були націоналістичні гасла".

Клара Новікова вірить у те, що "все буде добре".

"Мене 8 років не пускали на батьківські могили, я була на гастролях у Криму. Моя подруга доглядала могили. Я хочу мати право приїхати до мами та тата. Це моя Батьківщина. Я хочу, щоб усі мої друзі були живі. Мої друзі живуть по всій Україні. Я іноді думаю, як би пережив це все Михайло Михайлович Жванецький"

Нагадаємо, що Софія Ротару розбила серця одним кадром після звільнення з російського полону: "Які очі...".

Раніше ми повідомляли, що унікальний архівний знімок Софії Ротару вразить будь-кого - якою була красунею співачка 42 роки тому.