Неймовірно красиві гори, смачна місцева кухня і привітні люди – все це чекає вас під час подорожі в столицю Казахстану – місто Алмати. Особливо вражає місцева Краса взимку, коли все покрито снігом. Саме цей край покажуть у свіжому випуску тревела " Орел&Решка. Дівчата "(Новий канал).

"Де гори і сніг, там обов'язково буде Гірськолижний курорт", – подумала ведуча програми Настя Івлєєва. Тому вона знайшла найцікавіший для туристів" Oi-Qaragai "(що в перекладі означає" Лісова Казка"), відпочила там і зібрала ТОП-3 місця, які ви точно повинні побачити на власні очі.

1. Юрта-ресторан

"Ось ця гігантська юрта-ресторан вважається найбільшою в світі, - розповідає ведуча. - Її діаметр-близько 20 метрів. З 2015 року вона навіть має запис у Книзі рекордів Гіннеса".

Всі деталі в юрті зроблені, враховуючи традиції, і кожна щось означає. Прозорий купол символізує небосхил, а служить для того, щоб в юрту потрапляло сонячне світло. Безліч стрічок, які підвішені під стелею, символізують для казахів зірки і Чумацький шлях. Місцеві вірять, що різнокольорові гірлянди відганяють від їхніх будинків злих духів і приваблюють хороших.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Настя Івлєєва, фото: Орел і Решка

2. "Місце Сили"

"Тут дуже потужний енергетичний потік, який здатний виконати будь-яке бажання, - розповідає Настя. - Особливої назви у цієї статуї-піраміди немає, написано просто"місце сили". Щоб бажання виповнилося, потрібно стати і прислухатися до себе. Кажуть, що саме тут енергетичний стовп піднімається із земних надр до неба. Тому слід сфокусуватися на собі, подумати про найзаповітніше бажання, торкнутися піраміди, не забути кинути монетку на удачу (без цього ніде і ніяк) – і магія почне діяти".

Настя Івлєєва, фото: Орел і Решка

3. Гора

Так, ми нічого не плутаємо. Саме гори, їх краса і міць і є третьою пам'яткою. У Казахстані там можна прогулятися пішки, поїздити по снігу на квадроциклах (до речі, цим займалася співведуча Насті Івлєєвої Юля Коваль), політати над ними на вертольоті або повітряній кулі. А ще, звичайно, підкорити їх на лижах чи сноуборді.

Настя Івлєєва, фото: Орел і Решка

"Тут є цілих 18 трас для катання. Їх загальна довжина-20 кілометрів – - каже ведуча. - Тому не можу виїхати звідси, не покатавшись. Вперше за мою історію в "Орел&Решка" встану на лижі і з'їду з гори. І це буде ціле шоу, я вам обіцяю".

Нагадаємо, відома ведуча "Орла і Решки" Івлєєва відкрила простий секрет схуднення.

Як повідомляв Знай.uа, Івлєєва з "Орел і решка" розкрила секрет захмарної ціни Мальдів, як будують райський куточок

Також Знай.uа писав, що Івлєєва отримала хвилю негативу, фанати згоріли від сорому.