Райський куточок і мрія кожної людини – Мальдівські острови... Ох і пощастило ж команді "Орла&Решки", адже наступна їхня подорож була саме туди.

Ні для кого не новина, що відпочинок на Мальдівах дуже дорогий. Але, виявляється, це не тільки через білий пісок, блакитний океан і шикарний сервіс. Ведуча тревела Настя Івлєєва дізналася основний секрет такої високої вартості уїк-енду на цих островах.

"Бекстейдж був дуже дорогий, - розповів керуючий готелю, де зупинилася ведуча, Дмитро Бурто. - Будівництво вимагає дуже багато часу і сил".

Орел і Решка, фото: прес-служба програми

За словами чоловіка, спочатку потрібно орендувати маленький клаптик піску посеред океану. Потім збільшити його, щоб було де розмістити готель та інші будівлі.

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

Орел і Решка, фото: прес-служба програми

"Окремим питанням було і є-де взяти пісок? - зізнається чоловік. - З іншого острова привезти не можна, адже є мікрофлора. Хоча, знаєте, були невдалі експерименти, коли такими переміщеннями порушували екосистему, тому єдиний варіант – добути пісок у своїй лагуні і помістити його на пляж".

Орел і Решка, фото: прес-служба програми

Далі слід доставити на порожній Острів близько тисячі робітників, будівельні матеріали і техніку. Після цього побудувати електростанцію, вишку мобільного зв'язку, очисні споруди та станцію для заправки човнів. Потім вже привезти сотні дорослих пальм та інших рослин і озеленити Острів. Вартість таких робіт-захмарна. І тут ще й форс-мажори можуть бути.

"У нас була ситуація з машиною, яка заїхала в яму і провалилася туди. Сталося це в 400 метрах від берега, – розповідає Дмитро. - Авто важило 32 тонни. Знадобилося два тижні, щоб поставити його у вертикальне положення. До речі, на той час в двигуні вже жили маленькі краби і риби. Команда механіків побудувала туди тимчасовий місток і перебирала двигун у відкритому океані. Тільки через два місяці автомобіль виїхав на берег своїм ходом".

Орел і Решка, фото: прес-служба програми

Як бачимо, райський куточок на землі сам собою не з'являється. Такий шикарний вигляд Мальдіви мають завдяки наполегливій і тривалій праці людей. Приблизно три з половиною роки йде на будівництво острова, а окупається все в середньому за 10-12 років. Знаючи всі ці факти, питання, чому уїк-енд там коштує таких грошей, можна більше не піднімати.

Нагадаємо, на наречену екс-прем'єра Розенка Олену-Христину Лебідь злили"компромат".

Як повідомляв Знай.uа, алкоголь, танці на столі і мишка Лариска, "пацанки" влаштували жорсткий дебош у дешевому хостелі Києва.

Також Знай.uа писав, що ведуча тревел-проекту народила в день матері.