Пафос-місто на південному заході Кіпру, якому більше двох з половиною тисяч років. Саме в цей історичний край вирушила команда тревела " Орел&Решка. Дівчата", який показує Новий канал.

"Кіпр часто називають островом ослів. Довгий час ці тварини були тут єдиним способом пересування і перевезення. Вони спокійно справлялися з поганими дорогами, жарким кліматом і важким вантажем, – розповідає ведуча. - Як тільки з'явилися авто, потреба в ослах відпала, і багато з них залишилися кинутими. Тварини розбрелися по острову, здичавіли, почали вести себе агресивно. Після цього на Кіпрі створили спеціальні ферми, щоб піклуватися про них".

Настя Ивлеева, фото: Орел і Решка

Настя Івлєєва відвідала один з таких притулків "національних тварин Кіпру" (так їх називають).

"Осли перебувають під захистом влади. Якщо раптом хтось тут нашкодить тварині, то отримає до семи років в'язниці, - каже ведуча. - Крім того, що вони майже священні, тут ще й дуже цінується їх молоко. Ціна за літр - 100 євро. По-перше, його складно добувати. Щоб отримати літр, потрібно подоїти чотирьох ослів. А, по-друге, в ньому міститься близько трьохсот корисних речовин. Саме тому воно з давніх часів використовувалося в косметології та медицині".

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Настя Ивлеева, фото: Орел і Решка

Якщо ви думаєте, що ексклюзив в тому, що Настя спробувала молоко, то ні. Вона ще й спробувала його надоїти.

"Якби я мала господарство і доїла осла або корову, то моя сім'я голодувала б, – пожартувала ведуча, адже заняття виявилося не з легких. - Я хочу висловити свій респект всім жінкам, які живуть в селі і регулярно беруть молоко у тварин. Це нереальна праця".

Настя Ивлеева, фото: Орел і Решка

Попрацювала - можна і підкріпитися. Як же не спробувати свіженьке незвичайне молоко?

"Особливого запаху немає, – прокоментувала молоко осла Настя. - А на смак досить специфічно. Дуже відрізняється від коров'ячого. Є ніби присмак якоїсь приправи, трави. Постійно Я б його пити не стала, але заради експерименту спробувати раджу".

Нагадаємо, ведуча "Орла і Решки" Івлєєва прокоментувала чутки про зраду чоловіка.

Як повідомляв Знай.uа, зірка "Орла і Решки" розповіла про забобони в рік Бика, чого категорично не можна робити.

Також Знай.uа писав, що заміжня ведуча "Орла і Решки" Івлєєва вразила визнанням.